ВПУ №41 м.Тульчина   |Професійно-технічна та вища освіта |Державний навчальний заклад 

 
 
  • pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
  • pic5
  • pic6
  • pic7
  • pic8
  • pic9
  • pic10
Пошук  
 
   

 


На сучасному етапі розвитку аграрного сектора, при вирощуванні сільськогосподарських культур, для виконання роботи будь-яку сільськогосподарську машину необхідно підготовити до роботи, перевірити технічний стан, провести необхідні регулювання – цей вид робіт покладено на слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин.

      

Повинен знати:
- призначення, будову, принцип дії, правила послідовного розбирання на вузли та підготування до ремонту сільськогосподарських машин, комбайнів і тракторів;
- призначення і правила застосування найбільш поширених універсальних та спеціальних пристосувань і середньої складності вимірювальних інструментів;
- призначення і застосування охолоджувальних та гальмових рідин, мастил, палива;
- механічні властивості матеріалів, які обробляє;
- основи знань про допуски і посадки, квалітети (класи точності), параметри шорсткості (класи чистоти оброблення);
- основи електротехніки і технології металів в обсязі роботи, яку виконує;
- найменування та маркування металів, мастил, мийних складів, палива, змазок.

Повинен уміти:
- розбирати сільськогосподарські машини, комбайни і трактори, готувати їх до ремонту;
- ремонтувати, складати прості з'єднання і вузли сільськогосподарських машин, комбайнів і тракторів із заміною окремих частин і деталей;
- знімати і встановлюти освітлювальну арматуру;
- виконувати слюсарне оброблення та підганяння деталей за 12-14 квалітетами (5-7 класами точності);
- виконувати роботи з використанням пневматичних і електричних інструментів та на свердлильних верстатах;
- нарізати різьби мітчиками і плашками;
- брати участь у ремонті машин середньої складності під керівництвом слюсаря більш високої кваліфікації;
- обпилювати зовнішні і внутрішні поверхні, зачищати задирки у деталей;
- рубати метал вручну, різати заготовки з прутка, листа і труб ручними ножицями, ножівками;
- готувати вироби під зварювання та зачищати після зварювання;
- промивати, очищати та змащувати деталі машин, мити та зливати мастило з машин.

Повинен знати і застосовувати на практиці:
- раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці;
- додержуватися норм технологічного процесу;
- не допускати браку в роботі;
- знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
- використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
- знати інформаційні технології.


Назад

 

Untitled Document

 

Листопад 2017
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
<<  <    >  >>

Сайт ВРЦОЯО



Курси валют
Курси валют
Курси валют

  Untitled Document
Rambler's Top100 Яндекс цитирования
Untitled Document hvs-41.vn.ua ©2007-2017